beginnen met affiliate marketing

Beginnen met Affiliate Marketing

Beginnen met Affiliate Marketing!! Op deze pagina ga ik precies uitleggen wat affiliate marketing is, welke producten je het beste kan promoten en hoe je deze producten gaat promoten. Alleen door deze stappen te volgen kan je al leuk zakcentje per maand verdienen. Lees dus goed deze pagina als je echt online geld wilt verdienen.

Beginnen met affiliate marketingWat is Affiliate marketing.

Het is heel simpel, als affiliate promoot je producten of diensten van andere bedrijven. Als je een product verkoopt verdien je hiermee commissie. Om affiliate te worden dien je alleen maar jezelf in te schrijven voor een affiliate programma zoals Paypro. Het product promoten en het verkopen heet affiliate marketing.

Je hebt zelf dus geen voorraad nodig maar kan toch een mooi bedrag verdienen. En het werkt zo simpel, je moet alleen even weten hoe het moet en hoe je er het meeste mee kan verdienen.

Wat heb je nodig om te beginnen met affiliate marketing?

Om te beginnen met affiliate marketing heb je een product nodig en de tools om het product te verkopen. Je kan natuurlijk het product laten zien op Facebook aan al je vrienden, maar dan heb je misschien één verkoop. De bedoeling is natuurlijk dat je minstens één verkoop per dag krijgt. Dit kan alleen maar met de onderstaande tools.

Wat heb je nodig? 

  • Een goed product.
  • Een goed domeinnaam.
  • Een affiliate website (wordpress.)
  • En het belangrijkste doorzettingsvermogen.

Totaal budget. +- € 15,- per jaar.

Dit is eigenlijk de basis waarmee je al veel geld kan verdienen, natuurlijk kan je van alles er nog bij verzinnen om straks nog meer te verdienen. Zoals bijv. bezoekers laten inschrijven op je website voor de nieuwsbrief, of adverteren op Facebook. Maar laten we eerst beginnen met de basis.

Bekijk hier de video’s van Jacko Meijaard. 

Stap 1. Een goed product uitkiezen.

Er zijn een aantal goede affiliate programma’s in Nederland. De meest bekende zijn Tradetracker, Paypro en Daisycon. Het affiliate programma waar ik het meeste mee verdien in Paypro. Op Paypro staan verschillende digitale producten waar veel vraag naar is. Ook ontvang je de meeste commissie bij Paypro soms wel 50% van de verkoopprijs.

Om een goed affiliate product uit te kiezen moet je je inschrijven bij Paypro.nl, dit is gratis. Als je eenmaal bent geregistreerd klik je op AFFILIATE CAMPAGNES. Hier staan alle producten die je kan promoten met de commissie die je ontvangt als je een product verkoopt.

Ook hebben alle producten een Paypro score. Dit betekent dat het product veel gepromoot wordt maar ook veel verkocht wordt. De ideale producten om te promoten zijn de producten op de eerste pagina.

Voorbeeld: Als nummer 1 product zie je de afslank receptenbijbel. Als je dit product promoot verdien je € 20,- commissie.  Als je op dit product klik zie je een omschrijving van het product en helemaal onderaan je unieke affiliate link. (http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/12417) Dit is de link die je moet gaan promoten.

Stel je zet deze link op je Facebook pagina, een vriend of vriendin van je klik op die link, koopt het product dan ontvang jij automatisch € 20,- commissie. Paypro betaald je ook uit.

Nu weet je hoe dat werkt, nu nog een goed product uitkiezen. Ik stel voor dat je een product uitkiest niet alleen maar op basis van commissie maar ook omdat je gelooft in het product, het product echt leuk vindt en nog beter waar je ook verstand van hebt. ( niet noodzakelijk) Kies dus een product uit die in de top 10 staat en ga dan verder met stap 2.

Bekijk hier de video’s van Jacko Meijaard. 

Stap 2. Een goed domeinnaam uitkiezen.

Als voorbeeld ga ik weer verder met de Afslank receptenbijbel waarmee je € 20,- commissie verdient. Op basis van dit product ga ik ook een domeinnaam bestellen. Afslank receptenbijbel gaat over een dieet en over afslanken. Je gaat dus opzoek naar een domeinnaam die goed hierbij past. En kijk of deze vrij is om te bestellen.

Ik bestel al mijn domeinnamen bij versio.nl, hier kost een domeinnaam slecht 3,99 per jaar en de hosting is ook erg goedkoop. Dus ga naar versio.nl type een leuk domeinnaam in met de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Bijv. www.hoevaljesnelaf.nl Is het domeinnaam vrij dan kan je deze bestellen, vergeet dan ook niet gelijk hosting te bestellen, je kan gewoon met het starters pakket beginnen.

Toevallig heb ik zelf nog het domeinnaam hetdieetplan.nl, hier ga ik een website op maken als voorbeeld.

Als je een goed domeinnaam hebt en een starterspakket hosting dan kunnen we beginnen met maken van een mooie website. Om het nog makkelijker te maken je gaat precies de website namaken als  www.hetdieetplan.nl  alleen dan met jou product en affiliate link.

Bekijk hier de video’s van Jacko Meijaard. 

Stap 3. Website maken met WordPress.

WordPress in het grootste software programma op de wereld waarmee je gratis een website kan maken. En het is nog makkelijk ook. Als je een domeinnaam en hosting hebt besteld dan heb je een mailtje ontvangen met je hosting gegevens.

Met deze gegevens kan je inloggen op je server en kom je in direct admin. Hier kan je wordpress installeren. Als je ingelogd ben klik je op je domeinnaam dan klik op je Softaculous Auto Installer bij advanced features. Je ziet dan deze onderstaande pagina.  Klik op de logo van WordPress en volg de stappen om wordpress te installeren.

beginnen met affiliate marketing

Als de installatie klaar staat als het goed is de website online. Nu moet de website nog ingevuld worden. bijv. een mooi thema uitkiezen, een home pagina en een contact pagina maken, en natuurlijk berichten schrijven.

Bekijk hier de video’s van Jacko Meijaard. 

Stap 4. Hoe nu verder!!

Ok je hebt nu een website online staan, nu moet je zorgen dat deze website er mooi uitziet en ingevuld is met pagina’s. Om in te loggen op de admin van je website ga je naar www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin

Als je eenmaal ingelogd bent gaan we eerst beginnen met een mooi thema. Dit doe je door op weergave -> thema’s te klikken, kies dan voor een nieuwe thema. Er zijn duizenden mooie gratis thema’s, kies er één uit die je mooi vind en klik op installeren en activeren.

Pagina’s maken.

Nu gaan we beginnen met de pagina van de website en de juiste instellingen. Klik op pagina’s om een eerste pagina toe te voegen. Ik stel voor dat je een home, contact en blog pagina maakt. Dus je maakt een nieuwe pagina en noemt deze home, klik op publiceren en maak de volgende pagina aan.

Eenmaal deze 3 pagina’s gemaakt dan gaan we je website even juist instellen. Klik op instellingen -> Lezen. Bij Jouw homepage toont kies je voor een statische website, homepagina is home en berichten pagina is blog.

Bekijk ook deze website goed, dit is ook een gratis thema’s neem deze of www.hetdieetplan.nl even als voorbeeld.

Bekijk hier de video’s van Jacko Meijaard. 

Stap 5. Home pagina invullen.

Wat je wilt bereiken met je website is dat je zo goed mogelijk wordt gevonden in Google zodat je gerichte bezoekers krijgt die waarschijnlijk op zoek zijn naar het product dat jij promoot. Dus op je affiliate link klikt en het product besteld waarmee jij dus geld verdient.

Allereerst beginnen we met de home pagina. Nogmaals kijk goed naar deze website of hetdieetplan.nl. Gebruik voor je home pagina minstens 900 woorden, gebruik maar 4 of 5 keer het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden. (domeinnaam) Gebruik ook 2 a 3 afbeeldingen.

Google is gek op veel content dus minstens 900 woorden maar nog beter rond de 1500 woorden. Vergeet niet af en toe je affiliate link te verstoppen in een aantal woorden en in de afbeeldingen. Kwestie van tekst selecteren en dan op hyperlink klikken en je affiliate link inplakken.

Bekijk hier de video’s van Jacko Meijaard. 

Stap 6. Wekelijks berichten maken.

Om je website goed te laten ranken in Google moet je echt doorzettingsvermogen hebben en veel bezig zijn met de website. Hier bedoel ik mee dat je zeker 1 bericht per week moet gaan schrijven van minimaal 500-600 woorden. Dit doe je door op berichten -> nieuw bericht te klikken.

Schrijf zoveel mogelijk over je onderwerp, zoek in google naar soort gelijke website’s en kijk waar zij over schrijven. Hier is ook weer belangrijk dat je veel content gebruikt met af en toe je affiliate link en natuurlijk afbeeldingen met ook weer een affiliate link.

Als je deze 6 stappen hebt gevolgd zonder moeite heb je nu een echte affiliate website. Je kan nu de website misschien wat meer opvullen met een mooi logo en misschien wat afbeeldingen (met affiliate link.)  in de sidebar van de website.

Let op!! Dit is de basis en hier kan je best wat mee verdienen, het belangrijkste is dat je wekelijks berichten plaatst met veel content. Natuurlijk kan je nog veel meer uit je website halen. Maar hiervoor moet je echt de cursus van Jacko Meijaard gaan volgen, je kan dan gewoon achter je scherm meekijken hoe hij dat doet.  Klik hier voor de cursus. 

Lees hier onze review internet succes gids. 

->> Bekijk het gratis en live webinar van Jacko Meijaard. 

internet succes gids webinar

Reageren op dit artikel kan helemaal onderaan deze pagina. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Beginnen met Affiliate Marketing”