geld verdienen als blogger

Geld verdienen als blogger?

Geld verdienen als Blogger? Ontzettend veel mensen doen het, sommige verdienen een fulltime salaris en sommige 100 euro per maand. En er zijn diverse voorbeelden bekend van mensen die miljonair zijn geworden met bloggen. Het mooie van bloggen is dat echt iedereen dit kan. Ook JIJ!!

Geld verdienen als Blogger.

Op deze pagina ga ik je een aantal dingen uitleggen over bloggen:

 • Wat heb allemaal nodig hebt om te bloggen?
 • Wat het kost om te beginnen met bloggen?
 • Hoe kun je beginnen met bloggen zonder kennis van websites?
 • Hoe kun je geld verdienen met bloggen?
 • Hoeveel kun je verdienen met bloggen?

Bekijk hier de video cursus van de internet succes gids en leer met 60 video’s precies wat je moet doen om te starten met geld verdienen met Bloggen!!

geld verdienen als bloggerIntroductie.

Welkom om mijn blog/website, ik ben Jeroen en verdien al jaren geld met bloggen. Inmiddels heb ik 4 websites/blogs waarmee ik op verschillende manieren geld verdien, dit doe ik met advertenties voor bedrijven, Google Adsense en het promoten van producten waarmee ik per verkoop commissie verdien. (affiliate marketing.)

Je bent op deze website terecht gekomen omdat je waarschijnlijk ook wilt gaan beginnen met bloggen en er geld mee wilt verdienen. Lees dan goed verder en leer hoe jij dit zo snel mogelijk ook kan gaan doen. Het is de leukste en best betaalde baan die je op internet gaat vinden.

Waarom? Omdat je veel kunt verdienen met slechts een paar uur werk per week en het is echt hartstikke leuk zeker als je je eerste commissie verdient. En als je over leuke onderwerpen blogt waar je zelf ook interesse in hebt.

Wat heb je allemaal nodig om te beginnen met bloggen.

Bloggen is helemaal niet moeilijk en om te beginnen moet je eerst even weten wat je nodig hebt om te kunnen starten met bloggen. Uit ervaring weet ik dat doorzettingsvermogen het belangrijkste is wat je nodig hebt en een goede portie geduld. Hieronder een lijst wat je nog meer nodig hebt om te starten.

 • Nummer 1 is doorzettingsvermogen, geef nooit op. Ook al heb je al 10 artikelen geschreven en nog geen bezoekers op je website, ga gewoon door. Veel mensen maken de fout door te denken dat als zij een artikel online plaatsen mensen deze ook direct vinden, dit is de grootste fout die wordt gemaakt. Het heeft enige tijd nodig voordat Google deze pagina’s heeft opgenomen in de zoekmachine.
 • Een onderwerp: Je kan over van alles schrijven bijv. over je hobby zoals fotografie of paardrijden of als je verstand hebt van afvallen en diëten, ook hier kun je heel breed over schrijven. Zoek goed uit waarover je wilt gaan schrijven. Belangrijk is dan ook om alvast te kijken wat je concurrenten doen en hoe ze hier geld mee verdienen. Als tip zou ik willen meegeven; Schrijf over iets wat je zelf ook interessant vind. Dit maakt het schrijven een stuk leuker.
 •  Een domeinnaam en hosting om je blog online te krijgen.
 • WordPress software voor op je hosting. WordPress is een CMS systeem je kunt hiermee makkelijk artikelen op je website plaatsten en publiceren waardoor je artikel online komt. WordPress is het meest gebruikte content management systeem. De meeste websites zijn met WordPress gemaakt. Met een paar klikken staat je eigen website online.

Meer heb je eigenlijk niet nodig, zorg er gewoon voor dat je één keer week een artikel online plaatst van gemiddeld 300- 500 woorden. Hoe meer content er op jouw website staat hoe beter je wordt gevonden in Google.

Bekijk hier de video cursus van de internet succes gids en leer met 60 video’s precies wat je moet doen om te starten met geld verdienen met Bloggen!!

geld verdienen als bloggerWat kost het om te beginnen met bloggen.

Je kunt gratis beginnen met bloggen met bijv. blogger.com of met een gratis WordPress blog, maar ik raad je aan om het direct goed te doen. Dus met een eigen domeinnaam en eigen hosting waar je eigen website/blog op komt te staan.  Ik heb mijn eigen domeinnamen en één hostingpakket waar al mijn websites op staan. Een .nl domeinnaam kost gemiddeld € 3,99 per jaar en hosting slechts € 6,-euro per jaar. Dit is bijvoorbeeld bij versio.nl

Totaal kost het je dus 10 euro per jaar om te beginnen met bloggen. Dat is natuurlijk niet veel. 

Ik stel je ook voor om de video cursus van de Affiliate marketing revolutie  te volgen. Jacko is iemand die net als ik al jaren geld verdient met eigen websites, pas stond er een artikel in de AD over Jacko dat hij met zijn websites na een tijdje € 250,- per dag verdiende. (lees hier het artikel van het AD)  Hij legt je door middel van ruim 60 video’s uit hoe je direct goed kan beginnen met bloggen en hier geld mee kan verdienen. Van het registreren van je domeinnaam tot je eerste verdienste. Deze cursus is ook niet duur en kan je al volgen voor slecht € 47,- Klik hier voor de cursus.

Dus als je echt goed wilt beginnen € 47,- eenmalig voor de cursus en € 10,- per jaar voor een domeinnaam en de hosting van je website.

Meer gaat het je niet kosten, natuurlijk kan je nog leuke investeringen doen zoals adverteren op Google of adverteren op Facebook maar het is vooral belangrijk dat je kan beginnen met een professioneel blog.

Bekijk hier de video cursus van de internet succes gids en leer met 60 video’s precies wat je moet doen om te starten met geld verdienen met Bloggen!!

Hoe kun je beginnen met bloggen.

De kosten om te beginnen met bloggen hebben we gehad. Geld verdienen als Blogger dat komt niet zomaar aanwaaien je moet er echt wel voor werken en je moet het natuurlijk ook goed doen. Je wilt goed gevonden worden in Google dat is al een grote taak, daarnaast moet je echt op de hoogte blijven over het onderwerp waar je over schrijft. En je moet natuurlijk minstens elke week een blog bericht schrijven van ongeveer 300-500 woorden.

Dingen die je maar één keer hoeft te doen. 

 • WordPress installeren op je domeinnaam.
 • De website juist instellen.
 • Het juiste theme installeren. (dit is het design van je website, ik gebruik meestal het thema Customizr. )
 • De juiste plugins installeren die je echt nodig hebt. (zoals Yoast SEO hierdoor zorg je ervoor dat je beter gevonden wordt in Google.
 • Standaard pagina’s maken zoals contact pagina en de privacy policy pagina i.v.m. met cookies.

Als al deze dingen gedaan zijn kun je beginnen met de homepagina. Schrijf op je home pagina in het kort over welke onderwerpen je site gaat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om al je blog berichten op de homepagina te zetten.

Als je home pagina klaar is en online staat dan kun je eindelijk beginnen met bloggen, dit doe je in je WordPress beheeromgeving bij artikelen. Schrijf minstens elke week één artikel over je onderwerp bijv. als je een website hebt over afvallen kan je een artikel schrijven over:

Artikel voorbeeld 1: Hoeveel calorieën mag je per dag consumeren
Artikel voorbeeld 2:  De waarheid over suiker verslaving
Artikel voorbeeld 3:  BMI berekenen en hoeveel afvallen?

Afvallen is natuurlijk heel breed en je kan echt honderden artikelen schrijven die gerelateerd zijn aan afvallen. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld. Bovenstaande  links zijn van een van de affiliate sites waar ik geld mee verdien. Kijk ook eens op onze blog berichten voor enkele voorbeelden.

Bekijk hier de video cursus van de internet succes gids en leer met 60 video’s precies wat je moet doen om te starten met geld verdienen met Bloggen!!

geld verdienen als blogger

Hoe kun je geld verdienen als blogger.

Er zijn tal van manieren hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Dit ligt natuurlijk ook aan je onderwerp. Hieronder een aantal manieren hoe je geld kunt gaan verdienen:

Google Adsense: Google Adsense zijn advertenties die je op je website plaatst, als je veel bezoekers hebt verdien je hiermee pas geld als je bezoekers op de advertentie klikken. Je verdient dan ongeveer 0,01 tot 5 euro per klik. Dit kan erg lucratief zijn maar dit ligt echt aan je onderwerpen. Als je bijv. over aandelen en beleggen schrijft krijg je per klik gemiddeld 3 euro vergoeding, maar schrijf je over fotografie verdien je 0,10 cent per klik. Hoe meer bezoekers hoe meer geld je verdient. Kijk maar eens rond op internet en je ziet dat op de meeste websites wel Google advertenties te vinden zijn. Google adverteert doelgericht waardoor klanten eerder klikken op de advertenties.

Advertenties van bedrijven: Als je blog veel bezoekers heeft is je website erg interessant voor bedrijven in de zelfde of soortgelijke sector. Je kunt zulke bedrijven dus advertentie ruimte verkopen, het bedrijf zorgt voor een mooie banner die jij op je blog plaatst. Het ligt een beetje aan je bezoekers maar je kunt hier zeker € 20-€ 50,- per week voor vragen. 3 advertenties op je blog en je verdient al € 600,- per maand extra. (als je een redelijk aantal bezoekers hebt. )

Affiliate marketing: Absoluut de beste manier om geld te verdienen en ook het beste verdien model waar je echt veel mee kunt verdienen. Je verdient ontvangt een commissie per verkoop van een product dat je promoot op je blog. Dit kan in sommige gevallen wel oplopen tot meer als € 100,- per verkoop. Stel je hebt maar 10 bezoekers per dag en 1 van de 10 bezoekers klik op je affiliate advertentie en besteld het product waarmee jij € 100,- verdient dan kun jij met maar 10 bezoekers al € 700 euro per week verdienen. De hoogste vergoedingen krijg je voor het promoren van verzekeringen en abonnementen van bijvoorbeeld gas en elektra. De vergoeding op producten die men online koopt varieert tussen de 5% en 45% Hier leg ik je meer uit over affiliate marketing.

Hoeveel geld kun je verdienen als blogger?

Dit ligt helemaal aan jezelf, denk je echt doorzettingsvermogen te hebben en zeker een jaar lang te kunnen schrijven. Dan ga je zeker € 1000,- of meer per maand verdienen met een blog. Ik ken iemand die inmiddels € 7500,- euro verdient per maand met verschillende websites. Dit betekent wel elke week 1 of 2 blog berichten schrijven die interessant zijn en minstens 300-500 woorden bevatten. En dit is niet voor iedereen haalbaar.

€ 100,- tot € 1000,- per maand is zeker wel haalbaar met één blog. Hiervoor dien je ook elke week minstens één artikel te schrijven van 300-500 woorden. Vergeet niet, dat als je vandaag begint met bloggen je vandaag ook nog geen geld verdient, dit kan enkele weken en soms maanden duren, maar als je doorgaat en je vindt het leuk dan kun je hier zeker al op korte termijn geld mee verdienen.

Als je begint met bloggen zul je zeker gemotiveerd worden als je je eerste commissie hebt ontvangen. Bij mijn eerste verkoop heb ik een vreugdedansje door de woonkamer gemaakt. Ik dacht meteen als ik een verkoop kan genereren dan gaat twee mij ook lukken. Zie dit als een drijfveer om door te zetten om je doel te behalen.

Denk je dat bloggen weleens iets voor jou kan zijn en wil je hier echt mee aan de slag, start dan met de cursus van internet succes gids. (echt een aanrader voor beginners)

Andere manieren om geld te verdienen als blogger.

 • Schrijf je graag en heb je geen zin om een hele website te maken dan kun je je ook je teksten verkopen. Er is een hoop vraag naar goede schrijvers. Je teksten kun je verkopen op bijv. Sitedeals.nl Je kunt hier makkelijk enkele tientjes per tekst aan verdienen. Dit ligt natuurlijk aan de kwaliteit en aan de hoeveelheid woorden. De meeste willen graag teksten van minimaal 300-500 woorden.
 • Wordt gast blogger. Er zijn websites die altijd opzoek zijn naar gastbloggers, je mag meestal je eigen links in de artikelen plaatsten waarmee je geld kun verdienen. Schrijf je bijv. graag over fotografie ga dan opzoek naar het grootste blog over dit onderwerp en stuur een mailtje dat je graag wilt gaan schrijven voor dat blog en dat je hier goed in bent. Vraag altijd wat de mogelijkheden betreft links en advertenties. Het is goed als je al een aantal voorbeelden in je portfolio hebt zodat je deze kunt overleggen indien ze daarnaar vragen.

Tot slot

Geld verdienen als blogger is zeker niet makkelijk maar echt iedereen kan dit. Zeker als je de cursus volgt van internet succes gids. Je kun hier stap voor stap mee kijken hoe je een domeinnaam registreert, hoe je je eerste website online zet, hoe je hoger komt in Google en hoe je hier veel geld mee kutn verdienen.

Begin nu met de cursus, lees het verhaal van Jacko Meijaard. 

Ik heb de cursus ook gevolgd en ik heb hier een hoop van geleerd en bereikt. Ik weet zeker dat jij dit ook kan. Je dient daarvoor wel wat tijd en energie erin te steken.

Leuk dat je deze pagina gelezen hebt, ik hoop dat je hiermee aan der slag kunt. Lees ook onze blogberichten met nog meer tips en strategieën om geld te verdienen als blogger.

Het leuke van geld verdienen als blogger is dat echt iedereen dit kan!! Ook jij!! 

Bedankt voor het lezen, hieronder kan je reageren op dit artikel.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *