Hoe werkt affiliate marketing

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing? Op deze pagina ga ik je alles uitleggen over hoe affiliate marketing werkt, welke affiliate netwerken er zijn en waarom affiliate marketing één van de beste manieren is om online geld te verdienen met je blog, website of ander groot netwerk zoals nieuwsbrief en social media.

Op deze pagina leer je:

 • Wat is affiliate marketing?
 • Wat zijn de beste affiliate netwerken?
 • Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?
 • Hoeveel kan je verdienen met affiliate marketing?

Lijkt je dit wat! En wil je echt beginnen met affiliate markering, klik dan hier en volg de cursus van Jacko Meijaard, de cursus is niet duur en zeker de moeite waard. Ik heb het ook geleerd door deze cursus.

Hoe werkt affiliate marketing?

Eén van de beste manieren om geld te verdienen met je blog is met affiliate marketing. Ik zal je eerst even uitleggen wat affiliate marketing is.

Wat is affiliate marketing:

Affiliate marketing is geld verdienen met het promoten van producten van andere bedrijven. Je verdient dan een commissie per verkoop van een product. Je kun hier heel veel mee verdienen van enkele euro’s to wel honderd euro per verkoop. (soms zelfs meer, dit ligt aan je onderwerp van je blog).

Het leuke hiervan is dat je geen eigen product nodig hebt en ook geen klanten hebt waar je contact mee hebt, je stuurt gewoon de bezoekers van je blog naar de website van de leverancier van het product dat je promoot. Je hebt geen dure investeringen nodig en kan direct starten.

Hoe werkt Affiliate marketing precies? 

Ik zal een voorbeeld geven. Stel je begint een reisblog, je houdt van reizen en hoe leuk zal het zijn als je elke ervaring die je hebt kan bloggen, nog leuker is als je al reizend geld kan verdienen met affiliate marketing.

Jee begint bijvoorbeeld een reisblog en hebt al tientallen leuke artikelen online gezet, je blog gaat steeds beter lopen en je hebt inmiddels 50 bezoekers per dag. Dan kun je hier bijv. mooie banners van Corendon, Tui of D-Reizen op zetten. Als je bezoekers op de banner klikken komen ze middels jou unieke affiliate link op de website van de aanbieder. Stel ze boeken een reis dan kun je al snel honderden euro’s verdienen. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal keer per maand reisaanbiedingen te plaatsen op je blog en er een artikel bij te schrijven. Zorg ervoor dat je er een mooi en intressant verhaal van maakt zodat lezers ook over gaan tot het kopen van een reis of aanbieding.

Schrijf je bijvoorbeeld een artikel over de beste reiskoffer voor op reis. Dan kan je onderanderen Travelbags.nl promoten en verdien je 8% per verkoop. (ook middels een unieke affiliate link).

Hoe werkt affiliate marketingNog een voorbeeld. 

Ik heb een webshop/blog gemaakt over koffers, (koffersale.nl)  op deze site staan verschillende mooie koffers, maar als de bezoeker op een koffer klikt gaan ze met mijn unieke affiliate naar de aanbieder, als ze de koffer bestellen ontvang ik 8% van het totale verkoopbedrag. Als de klant drie koffers besteld dan krijg je over het totale bedrag 8% commissie. Ook heb ik op deze website verschillende blog berichten staan waar ik affiliate links heb verwerkt in de teksten. Ook als een bezoeker daar op klikt en het product besteld ontvang ik 8% over het totale verkoopbedrag. Dit kan dus aardig oplopen, afhankelijk van hoe duur de producten zijn die je promoot. Iemand die een reis promoot verdient veel meer als iemand die een telefoonhoesje promoot.

Om een eigen unieke affiliate link te krijgen moet je lid worden van een affiliate netwerk waar alle aanbieders bij zijn aangesloten. Hier later meer over.

Ik hoop dat je nu een beetje weet hoe affiliate marketing werkt.

Lijkt je dit wat! En wil je echt beginnen met affiliate markering, klik dan hier en volg de cursus, de cursus is niet duur en zeker de moeite waard. Ik heb het ook geleerd door deze cursus te volgen.

Wat zijn de beste affiliate netwerken?

Wat ik al eerder zei is dat je pas een eigen affiliate link krijgt als je lid wordt van een affiliate netwerk. Er zijn in Nederland al best veel netwerken, hieronder een lijst met de beste.

 • Tradetracker.nl: Tradetracker is Nederlands grootste en meest gebruikte netwerk, ik gebruik Tradtracker voor mijn website koffersale.nl. Bij tradetracker kan je alles promoten, verzekeringen, Mobiele abonnement, reizen, koffers en tassen, Televisies en nog veel meer. De commissie hangt af van de aanbieder, met verzekeringen en reizen kan je het meest verdienen. Wordt gratis lid van tradetracker en kijk zelf wat je kan promoten.
 • Paypro.nl: Een ander veel gebruikt affiliate netwerk is Paypro. Paypro is een affiliate netwerk van digitale producten en digitale cursussen. Er staan verschillende producten op waar mensen echt vraag naar hebben zoals afvallen en diëten. Een van de bestverkochte producten is het afslankrecepten bijbel waar je € 20,- mee verdient per verkoop. Of de e-cursus blijvend zelfvertrouwen waar je € 25,- euro per verkoop verdient. Start je een blog of website over Gezondheid, Hobby, Marketing, Geluk en relaties, geld verdienen en natuurlijk nog veel meer wordt dan gratis lid van Paypro.nl
 • Daisycon: Daisycon is net als Tradetracker een hele grote speler in de markt van affiliate marketying. Heel veel grote en kleine bedrijven zijn hierbij aangesloten.

Buiten de bovenstaande netwerken zijn er natuurlijk nog meer, je kunt bijv.oorbeeld producten van bol.com of Coolblue.nl promoten via hun eigen affiliate netwerk.

In ieder geval als je wilt beginnen en geld wilt verdienen als blogger of met een mooie webshop raad ik je aan om bij de bovenstaande affiliate netwerken een account aan te maken. Kies een breed onderwerp uit waarover je wilt gaan bloggen. Meld je dan aan bij de bovenstaande netwerken en kijk wat de mogelijkheden zijn en wat je kunt verdienen per verkoop.

 

Hoe werkt affiliate marketingHoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Je kunt natuurlijk heel veel verdienen met affiliate marketing, maar hoe je dit doet lijkt op het begin nog best lastig. De beste manier om geld te verdienen met affiliate marketing is natuurlijk met een website, webshop of blog. Bloggen werkt voor mij nog steeds het beste,  mijn websites zijn websites met 5 pagina’s en gemiddeld 20 tot 30 blog berichten. Daar ben je best even mee bezig en je mag vooral niet stoppen. met bloggen. Als je stopt verlies je de ranking in Google. Het is dus erg belangrijk om regelmatig nieuwe artikelen op je blog, website of webshop te plaatsen.

 

Start vandaag nog met online geld verdienen door een affiliate marketing blog te beginnen. Je hebt dan nodig:

 • Een onderwerp/product waar je over wilt schrijven of waar je verstand van hebt
 • Een domeinnaam, het liefst gerelateerd aan je onderwerp
 • WordPress om je blog mee online te zetten
 • Doorzettingsvermogen (belangrijk als je veel bezoekers wilt genereren)
 • Een account bij een affiliate netwerk om links/banners te plaatsen op je blog
 • Bezoekers (via promotie op Google, Facebook, Twitter en Instagram)

Meer heb je eigenlijk niet nodig. Natuurlijk zijn er nog een hoop tactieken waardoor je nog meer bezoekers naar je website krijgt, maar hierover vertellen wij je later meer.

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?

Als je het bovenstaande allemaal hebt en je hebt inmiddels 25-50 bezoekers per dag kan je makkelijk € 500,- tot wel € 1000,- per maand verdienen. Ga je hiermee verder door en gebruik je ook andere technieken zoals een nieuwsbrief dan kun je veel meer verdiensten uit je bezoekers halen.

Lijkt dit een leuke bijbaan, klik dan hier voor de video cursus, deze cursus kost wel € 47,- maar ik heb deze cursus ook gedaan en binnen 2 weken al terug verdient. Begin ook vandaag.

Ik hoop dat je nu een beetje weet hoe affiliate marketing werkt en wat je ermee kunt verdienen,

Aanrader! wil je echt beginnen met affiliate markering, klik dan hier en volg de cursus, de cursus is niet duur en zeker de moeite waard. Ik heb het ook geleerd door deze cursus.

Hieronder kun je reageren op dit artikel als je nog vragen hebt of gewoon een opmerking wilt plaatsen.

Lees ook mijn review internet succes gids. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Hoe werkt affiliate marketing?”