Moet je belasting betalen over je cryptocurrencies

Moet je belasting betalen over je cryptocurrencies?

Moet je belasting betalen over je cryptocurrenciesMoet je belasting betalen over je cryptocurrencies? Het antwoordt hierop is JA. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te investeren in de cryptocurrencies, dit betekent dat het vermogen wat op je wallet staat niet bekend is bij de belasting dienst. Natuurlijk kunnen ze zien voor hoeveel en wanneer je bitcoins hebt gekocht.

Dus als ze zin hebben om te rekenen kunnen ze het precies zien hoeveel vermogen je aan bitcoins hebt.  (lijkt me)

Het is dus belangrijk dat je je vermogen/inkomsten van je bitcoins of andere cryptocurrencies doorgeeft aan de belastingdienst. Je moet dan natuurlijk wel een percentage betalen aan de belastingdienst. Bitcoins kan je op verschillende nog verkrijgen, al vanaf € 50,- Lees hier hoe je bitcoins kan kopen. 

Moet je belasting betalen over je cryptocurrencies?

Het is heel duidelijk dat de overheid, de banken en de overheid niet blij zijn met de digitale coins. Maar ja, wij wel! we kunnen eindelijk simpel wat verdienen. Helaas moet je wel belasting betalen. Hoe zit dit nou precies?

Harm van Wijk: Eigenaar van beleggen.com wil je graag alles vertellen over de bitcoin en hoe je maandelijks een rendement van 20% pakt

hoe kan ik bitcoins kopen?

Nederlandse bitcoin investeerders hebben het afgelopen jaar heel wat verdient, dit betekent ook dat je netjes belasting moet betalen. De belastingdienst ziet de cryptocurrencies als “overige bezittingen” die je moet opgeven als je in april de belastingaangifte gaat doorgeven.

De waarde van je cryptocurrencies worden gezien als totale vermogen. En als dit meer is an 25.000 euro dan komt de belastingdienst kijken. Wat je aan belasting moet betalen is afhankelijk van de hoogte van je vermogen, je betaald tussen de 0.86 en 1,61 procent belasting.

Hieronder belasting percentage: 

  • tot en met 75.000 euro: 0,86 procent waarvan 25.000 euro belastingvrij. Met een fiscaal partner is dat natuurlijk 50.000 euro.
  • Vanaf 75.001 euro tot 975.000 euro: 1,38 procent.
  • En dan vanaf 975001 euro: 1,61 procent.

Harm van Wijk: Eigenaar van beleggen.com wil je graag alles vertellen over de bitcoin en hoe je maandelijks een rendement van 20% pakt

Welke waarde moet je doorgeven aan de belastingdienst.

Veel mensen denken dat je de waarde van de bitcoins zoals die nou is moet doorgeven aan de belastingdienst. Maar dat klopt niet. 1 januari 2017 was de waarde van de bitcoins € 850,- euro, en nu € 8000,- euro. Stel dat je 1 januari 10 bitcoins had en deze nog hebt dan moet dus € 8500,- doorgeven aan de belastingdienst en niet € 80.000,-

De mensen die een aantal weken of maanden geleden de bitcoins hebben gekocht hoeven dus nog niks door te geven. Dat gebeurd pas in 2019. Ook met de waarde van de bitcoin op 1 januari 2018. Stel dat de bitcoin gaat zakken in 2018 betaal je toch belasting over de waarde van de bitcoin op 1 januari 2018.

Koop een huis of een nieuwe.

Als je dit jaar de bitcoin nog uitbetaald en hiervoor een huis of auto koopt vermijd je dat je in 2019 nog vermogensbelasting moet betalen over de waarde van de digitale munt.

Als je erover nadenkt valt het natuurlijk nog mee. Als je in op 1 januari 100.000 euro aan bitcoins hebt betaal je maar 775 euro aan vermogensbelasting. Dus het valt te overzien.

Investeer je al in de Gulden? Lees alles over de Gulden en de Gulden App. Eindelijk is de Gulden weer terug, 

 

Harm van Wijk: Eigenaar van beleggen.com wil je graag alles vertellen over de bitcoin en hoe je maandelijks een rendement van 20% pakt

hoe kan ik bitcoins kopen?

 

Wil je reageren op dit artikel dan kan dit helemaal onderaan deze pagina.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *